Vízkeménység stabilizátor

A víz keménysége, az ásványi anyagok - mint például a kalcium-, magnézium-, mangánsók – nagymértékű jelenléte számos problémát okozhat a medencevíz előkészítésénél (a víz nem kívánt elszíneződése, szennyeződések, vagy ásványi lerakódások.
Kemény víz – különösen kútvíz – használata esetén ésszerű a medence igénybevétele előtt a víz keménységét meghatározni. Ha víz kemény, célszerű a medence feltöltése után azonnal Vízkeménység stabilizátort használni, amely megköti a kalcium-, magnézium-, mangánionokat, és egyéb ásványi anyagokat, ezáltal megszünteti ezek nem kívánt hatását.
A termék kezdeti adagolása: 250 ml 10 m3 vízhez. Ha a víz túl kemény (15 Nko feletti), akkor 10 m3 medencevízhez 500 ml adagolása szükséges.
Már meglévő elszíneződések, és szennyeződések csökkentéséhez, illetve a fürdési szezon végén 10 m3 vízhez minden esetben 500 ml-t használjunk fel, úgy, hogy a szükséges mennyiséget a keringtető szivattyú működése közben a szűrő kiegyenlítő tartályába öntjük. A készítmény vízelőkészítésnél mind klórtartalmú, mind oxigén alapú vegyszerekkel együtt használható.